Stațiunea care arată ca un sat uitat de lume

Data publicării:
bala mehedinti

În județul Mehedinți, singură stațiune balneoclimaterică arată ca un sat uitat de lume. Comuna Bala recunoscută datorită apelor minerale și a nămolului terapeutic, este departe de a arăta ca o localitate turistică. Nu există supermarketuri, facilități de agrement pentru turiști și nici infrastructura nu este dezvoltată.

În fiecare an, mii de turiști vin în comuna Bala, la aproape 60 de kilometri de Drobeta Turnu-Severin. Aici se face turism încă din anii 1980, dar a devenit stațiune anul trecut.

În stațiunea balneoclimaterică Bala nu sunt spații de agrement pentru turiști, nu există supermarketuri iar drumul care duce spre singurele izvoare minerale din localitate este neasfaltat.

„Era înainte, acolo unde curge apa, erau niște conducte care veneau de pe sus și curgea apa de abia treceai în colo”, spune un localnic.

Majoritatea turiştilor sunt pensionari care vin la tratament. În stațiune nu există pensiuni, ci doar un singur hotel, al Ministerului Muncii, care a fost recent renovat.

„Capacitate este de 208 locuri de cazare în 104 camere duble. Gradul de ocupare per total este 60 la sută. Sper să se dezvolte zona și să se facă o sistematizare o trotuarelor, a parcărilor, poate un parc în zonă. Ar fi binevenit”, spune Alex Tache, directorul hotelului.

„Proceduri pentru reumatism, diadinamic, galvanizări, băi cu apă sulfuroasă, nămol. chinetoterapie, parafină, laser, masaj”, afirma Geanina - asistent în cadrul bazei de tratament.

În comună nu există trotuare sau parcuri. Ștrandurile termale cu băi de nămol, care sunt funcționale vara, nu au mai fost renovate complet de mai bine de două decenii. Însă primarul are planuri mari.

„Deja am accesat prin PNDR (n.r. Programul Naţional de Dezvoltare Rurală), am accesat pe infrastructură rutieră, căi de acces, alei pietonale, parcuri de joacă pentru copii. Urmează în perioada următoare să depunem pentru un aqua park şi un parc balnear”, afirmă Valentin Ohima - primar Bala.

Autoritățile speră să obțină mai ușor fonduri europene, pentru că localităţile cu statut de stațiune turistică achită o cofinanțare de doar 3 la sută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri