Sari la conținut
News Alert

Vice-ambasadorul Marii Britanii: „Am făcut cozonac. Când primesc cetățenia?”

Cozonacul care aduce cetățenia română! Adam Sambrook, vice-ambasadorul Marii Britanii în România, a postat, în glumă, un mesaj în care anunță că vrea să devină cetățean român, după ce a făcut un cozonac.

„Am soția româncă, locuiesc în România, acum am făcut cozonac. Când primesc cetățenia?”, a scris Adam Sambrook, pe Twitter. 

Oamenii au „gustat” gluma și au redistribuit postarea de zeci de ori. Inclusiv contul oficial al Ambasadei Marii Britanii la București a dat mesajul mai departe.

În același ton de glumă, un utilizator de Twitter i-a scris însă că trebuie să treacă și de proba sarmalelor ca să devină cetățean român. „Provocarea acceptată. Ne auzim într-o săptămână. Pregătiți metoclopramidul”, a răspuns diplomatul. 

Întrebat dacă are gust bun, oficialul britanic nu a dezvăluit rețeta de cozonac dar a spus că este „mai bun decât în magazine”, însă nu poate să spună dacă e mai bun decât al soacrei.

Glumele au continuat și, ca să convingă că merită cetățenia română, atunci când a fost întrebat ce face capra vecinului, vice-ambasadorul a spus că „a fost bolnavă. Sper că e moartă până la urmă”.