Un celebru bucătar italian a fost amenințat cu moartea după ce a gătit "adevăratele paste carbonara"

Data actualizării: Data publicării:
luca cesari
Un celebru bucătar italian a fost amenințat cu moartea după ce a gătit "adevăratele paste carbonara". FOTO: Profimedia Images

Un bucătar italian a provocat o adevărată revoluție online după ce a preparat paste carbonara după o altă rețetă decât cea cunoscută de marele public. Bărbatul, pasionat de istoria gastronomiei, susține că a gătit "adevăratele paste carbonara", așa cum erau ele pregătite în urmă cu 70 de ani. Deloc impresionați de lecția primită, mulți internauți l-au sfătuit să se lase de meserie, iar unii au spus că îi doresc moartea.

"Ați mai preparat carbonara după rețeta originală? Prima și adevărata rețetă de carbonara."

Este clipul care a indignat iubitorii de paste din toată lume, și i-a înfuriat la culme pe italieni.

Găsită într-o revistă din 1954, "adevărata" rețetă de paste carbonara, cea "originală" potrivit bucătarului Luca Cezari nu implică brânză pecorino sau pancetta.

În rețeta postată online, celebrele paste au fost gătite folosind brânză gruyere elvețiană, usturoi, slănină și omletă. O adevărată erezie, potrivit italienilor care au vizionat rețeta. Dincolo de insulte unii au ajuns, chiar să îi dorească moartea.

Acești oameni ar trebui închiși, ar trebui să ajungă la închisoare!

De ce?

Pentru că este o nebunie, vor să distrugă ceea ce este tradițional. Să o mănânce el.

Pasionat să descopere istoria mâncărurilor, Cezari a publicat numeroase cărți în care povestește despre modul în care obișnuiau oamenii să gătească cu sute de ani în urmă. Un trecut care nu se mai regăsește acum în farfurie. În acest caz, susține că a vrut să evidențieze doar cum a evoluat rețeta de-a lungul timpului. Și nu s-a arătat impresionat de amenințările primite.

Luca Cesari: "Puritanii pastelor carbonara s-au înfuriat pentru că nu au studiat istorie și cred că frumoasa noastră rețetă a fost mereu așa. Din păcate, nu este cazul. Au fost sute de versiuni de carbonara."

Deloc descurajat de scandalul stârnit de rețeta de paste gătite ca în 1954, bucătarul a promis că în viitorul apropiat va o rețetă tradițională de pizza napolitană așa cum se făcea ea în anii 1800 - cu scoici.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri