ANM anunță minime de -19 grade Celsius în București pentru zilele următoare. Senzația de rece va fi amplificată de viscol

Data actualizării: Data publicării:
iarna zapada 180227_VISCOL_BUCURESTI_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Agenția Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo pentru București, valabilă până vineri, 2 martie. Gerul va persista în Capitală, unde, noaptea, temperaturile vor coborî până la -19 grade Celsius.

UPDATE ORA 13.30 - Meteorologul ANM Gabriela Băncilă a declarat că aseară vântul a atins în rafală și 68 de km/h în Capitală. Stratul de zăpadă este variabil în acest moment, cuprins între 5 și 20 cm. Ieri, temperatura nu a trecut de -8 grade Celsius.  Bucureștenii au resimți însă la nivelul corpului temperaturi de -25 de grade, din cauza vântului.

Acum în București sunt în jur de -8 grade Celsius, cu intensificări ale vântului care ating chiar și 50 km/h. Astfel, temperatura reală resimțită azi de locuitorii Capitalei este în jur de -15 - -20 de grade.

Capitala este sub cod galben de ninsori azi. Se vor mai depune încă 3 cm de zăpadă, însă vântul se va mai diminua. Se menține codul codul portocaliu de ger și azi, și mâine.

De la ora 23 până mâine, la ora 23, va fi în vigoare însă un nou cod galben de ninsori viscolite. Un stat nou de zăpadă, de 5-10 cm, se va depune, la noapte, peste cel existent deja. Încă 6-8 cm de zăpadă se vor mai depune și mâine, însă ninsorile se mai diminuează din intensitate. Miercuri dimineață va bate cu 45 km/h. Stratul de zăpadă care se va depune peste Capitală va atinge în jur de 25-3o de cm grosime.

Mâine temperatura resimțită la nivelul corpului în Capitală va coborî până la -23 de grade Celsius. De astfel, mâine noapte, cerul se va însenina, urmând două dimineți, de 1 și 2 martie, deosebit de geroase, cu cele mai scăzute temperaturi din acestă perioadă. Joi dimineață, ANM preconizează că termometrele vor înregistra -15 grade Celsius, cu -18 grade la periferii. Vineri dimineață, temperaturile din termometre vor coborî spre -19 grade în oraș. 

PROGNOZA METEO EMISĂ DE ANM PENTRU BUCUREȘTI

27.02.2018, ora 10.30 - 27.02.2018, ora 20


Valul de frig va persista, temperatura maximă va fi de -7 grade, iar intensificările de vânt vor amplifica senzația de rece. Treptat, atât ninsoarea cât și vântul se vor diminua în intensitate.

Stratul de zăpadă va mai crește cu aproximativ 3 cm, iar rafalele vor mai atinge la începutul zilei 40-50 km/h în scădere după-amiază spre 30-35 km/h, trecător spulberând zăpada.

viscol, ger frig zapada bucuresti ninsoare
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

27.02.2018, ora 20 - 28.02.2018, ora 08


Valul de frig va persista și va fi ger cu o temperatură minimă cuprinsă între -12 și -10 grade. Mai ales în a doua parte a intervalului ninsoarea se va intensifica și se va depune un strat nou de zăpadă, peste cel existent, de 5-10 cm.

Vântul va crește treptat în intensitate și va avea viteze la rafală dimineața de 40-50 km/h, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea.

viscol, ger frig zapada bucuresti ninsoare
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

28.02.2018, ora 08 - 01.03.2018, ora 08


Valul de frig va persista și va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare noaptea, când temperatura va coborî până la -15 - -14 grade, mai scăzută până în jur de -18 grade la periferie. Maxima termică nu va depăși -7 - -6 grade.

În cursul zilei va continua să ningă, moderat cantitativ, cu depunere de strat nou de zăpadă în general de 6-8 cm, iar vântul va sufla în general moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei când rafalele vor mai atinge 40-45 km/h, spulberând și viscolind zăpada.

După-amiază vântul va slăbi semnificativ în intensitate, dar va continua să ningă până la începutul nopții. Grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 20-35 cm.

viscol, ger frig zapada bucuresti ninsoare
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

01.03.2018, ora 08 - 02.03.2018, ora 08


Valul de frig va persista și va fi ger în cea mai mare parte a intervalului. Maxima termică nu va depăși -7 grade, iar noaptea temperatura va coborî până la -19 - -16 grade, posibil mai scăzută la periferia orașului.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Mama Andreei Tonciu, primele declarații despre grenada găsită la poarta vilei ei: „Sunt speriată și șocată!”
Pro FM
Celine Dion, despre boala incurabilă de care suferă: „Am fost fericită când am aflat ce este!” Primele...
Film Now
Richard Gere, un tată mândru. Ce a dezvăluit despre fiul său, Homer, care a fost prezent la Festivalul de...
Adevarul
Istoria unei biserici de lemn din Maramureș, de la 1794. A fost adusă cu o sanie trasă de patru boi
Newsweek
Suedia dă Ucrainei avioane de spionaj ASC 890. Vor opera din țările vecine, inclusiv din România
Digi FM
Grenadă la poarta familiei Andreei Tonciu: „Vă dați seama, deschideam ușa și exploda aia”
Digi World
Exercițiul de matematică care le-a dat bătăi multor utilizatori de internet. Tu știi să-l rezolvi?
Digi Animal World
O femeie din Chicago a descoperit o cicadă extrem de rară cu ochii albaștri: „Șansa este de una dintr-un...
Film Now
Leonardo DiCaprio, un unchi de milioane. Și-a scos nepoata adolescentă la shopping de lux. Acum 10 ani, fata...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...