METEO. Marți va fi cea mai caldă zi de la începutul anului

Data actualizării: Data publicării:
soare cald putini nori shutterstock_423334756

Românii care se pregătesc să plece în vacanța de 1 Mai primesc vești bune de la meteorologi. Vremea va fi mai caldă în următoarele zile decât media pentru această perioadă.

În Capitală sunt anunțate marți 30 de grade. De altfel, marți va fi, probabil cea mai caldă zi de la începutul anului. Totuşi, soarele nu va străluci fără încetare. După-amiaza vor apărea condiţiile pentru ploi ca de vară, cu tunete, fulgere şi vânt mai intens. Acestea vor mai răcori puţin atmosfera inclusiv în Bucureşti.

În orele nopţii, aversele cu descărcări electrice vor fi frecvente în nord-vestul ţării şi vor apărea doar izolat în celelalte regiuni. Vântul se va intensifica în timpul ploilor, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiuni şi 15 grade în Dealurile de Vest.

Vremea se va încălzi din nou nefiresc de mult în cursul zilei de marți când se vor înregistra maxime de la 17..18 grade pe litoral, până la 30, poate chiar 31 de grade Celsius în Oltenia şi Muntenia. Va ploua şi vor fi descărcări electrice şi rafale în special în jumătatea nordică a ţării şi, mai puţin, în rest.

Atmosfera ca de mijloc de vară se va menţine cel puţin până în prag de weekend.

Temperaturile vor trece de 20 de grade în toată ţara cu excepţia litoralului şi vor ajunge la 29 de grade în regiunile sudice. Abia vineri, acestea vor mai bate puţin în retragere şi se vor opri la 26 de grade Celsius, tot în sud. Aversele cu tunete, fulgere şi vânt vor apărea din loc în loc în fiecare zi, cu frecvenţă mai mare la munte.

Ploi de vară pot apărea şi în Bucureşti în orele următoare, inclusiv la începutul nopţii şi, din nou, marți spre seară. Temperaturile nu vor coborî sub 11 grade în zori şi vor ajunge la 29..30 Celsius după-amiază. Locuitorii Capitalei vor avea parte de căldura neobişnuită şi în zilele următoare. Maximele vor ajunge la 28..29 de grade, iar minimele vor rămâne mai mari de 12 grade Celsius. Norii se vor înmulţi şi vor aduce averse şi descărcări electrice după prânz, atât joi, cât şi vineri.

La munte, o răcorire a vremii va putea fi observată în prag de weekend. Până atunci, vor fi zile ca de vară, cu maxime ce vor tinde spre 20 de grade Celsius. Din loc în loc, vor fi ploi torenţiale, tunete, fulgere, vânt şi grindină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri