Stratul de zăpadă în Munţii Rodnei depăşeşte 80 de centimetri

Data publicării:
pe munte Poeini iarna zapada

Stratul de zăpadă în Munţii Rodnei depăşeşte 80 de centimetri. La munte a nins în noaptea de luni spre marți, dar nu sunt probleme pe drumurile naționale sau județene, dau asigurări reprezentanții companiei de drumuri Maramureș.

"În zona montană înaltă au căzut izolat precipitaţii slabe mixte, ploaie şi lapoviţă.

Sectoarele de drumuri naţionale au partea carosabilă curată şi uscată. Nu s-a acţionat cu material antiderapant. S-au efectuat doar patrulări.

Sectoarele de drumuri judeţene au partea carosabilă curată şi uscată. Sunt tronsoane de drum în zona de munte care au carosabilul curat şi parţial uscat. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri au acţionat cu un utilaj şi au răspândit trei tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. (...) Vizibilitatea în trafic este bună, iar în zonele joase se semnalează, izolat, ceaţă", a spus purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

La munte, stratul de zăpadă căzut în Munţii Rodnei depăşeşte 80 de centimetri.

"Stratul de zăpadă măsura până la 88 de centimetri la staţia meteo Iezer din Munţii Rodnei. Vântul suflă, slab la moderat intensificări temporare la munte", a adăugat Dan Bucă.

De asemenea, marţi dimineaţă, temperatura la pragul pistei Aeroportului Internaţional Maramureş a înregistrat 7 grade Celsius, un cer acoperit şi o viteză a vântului de 6 km/h din direcţia est.

Debitele şi nivelurile cursurilor de apă au fost în uşoară scădere, iar exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza din Munţii Gutâi se realizează în condiţii de siguranţă.

În cursul dimineţii s-a înregistrat o temperatură de minus 1 grad la staţia meteo Iezer, 3 grade în Pasul Prislop, 4 grade în Pasul Gutâi, la Târgu Lăpuş şi Sighetu Marmaţiei, 5 grade la Ocna Şugatag, 7 grade în Baia Mare, Cavnic, Borşa şi Baia Sprie.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri