Un ciclon polar se îndreaptă spre România. Urmează o perioadă mai lungă de frig, după schimbarea bruscă a temperaturilor

Data publicării:
BUCURESTI - METEO - NINSOARE - 7 DEC 2023
Foto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Noi alerte de la meteorologi. Un ciclon polar se îndreaptă spre România. Va fi ger, chiar și minus 15 grade Celsius în depresiuni. Vremea se va răci brusc începând de duminică, mai întâi în jumătatea nordică. Valul de aer polar va aduce vânt puternic și viscol la munte, dar și ninsori puternice. Va ninge și în Capitală.

Florinela Georgescu, director de prognoză ANM: „Așteptăm o schimbare în evoluția vremii în cursul zilei de duminică. Atunci se vor simți primele semne ale răcelii accentuate. În Moldova, temperaturile minime vor fi de la 1 grad Celsius până la 8 grade Celsius în partea de sud. Răcirea în celelalte regiuni se va resimți în cursul nopții de duminică spre luni și mai ales în cursul zilelor de luni și marți. Duminică, pe partea de sud a țării va fi foarte cald: 16-17 grade, în jur de 15-16 chiar și la București.

Pentru că vorbim de variații foarte mari ale temperaturii aerului, vor fi și intensificări ale vântului pe partea de Est, Moldova urmând să fie regiunea cea mai afectată și temperaturi foarte scăzute și pe parcursul nopților, când valul de aer polar va evolua treptat, se va extinde și în celelalte regiuni ale țării. Va fi foarte frig toată săptămâna care urmează, posibil și următoarea săptămână, deci cel puțin până în jurul datei de 20 ianuarie, urmând ca în această perioadă temperaturile minime pe parcursul nopților să fie preponderent negative și estimăm că cel mai frig va fi în nopțile din prima parte a săptămânii care urmează”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri