Inculparea, ultima problemă a Sectorului 1

Data publicării:
George Tuță
George Tuță
Președintele PNL Sector 1
George Tuță este deputat PNL de Ilfov, chestor în Biroul Permanent al Camerei Deputaților și președintele PNL Sector 1. Este absolvent de științe economice și are o experiență de peste 10 ani în administrația publică.
George Tuță, gros plan
George Tuță, deputat PNL. Foto: cdep.ro

Pe final de weekend, am aflat de pe contul de Facebook al doamnei Clotilde Armand că a fost inculpată într-un dosar de conflict de interese. Aflăm totodată că dosarul este deschis încă din vară, dar până acum doamna nu a suflat nicio vorbă, “ca să vadă până unde se va merge”.

Nu vreau să mă refer absolut deloc la detaliile care au apărut deja public în legătură cu subiectul. Este datoria justiției să facă lumină, este interesul inculpatei Armand să se apere acuzând, este datoria noastră să păstrăm decența într-o situație care este în curs de lămurire.

Cu toate riscurile de a fi acuzat din nou de foști colegi că nu doresc atacarea cu orice preț a primăriței, vreau să explic de ce nu o fac și nu o voi face pe topicul inculpării.

Din simplul motiv că nu acesta este subiectul. Inculpata Armand are multe alte păcate mai grave care se adună contra intereselor cetățenilor din Sectorul 1.

Le notăm prea des, le criticăm în mod constructiv și căutăm în echipa de consilieri locali PNL să le găsim rezolvări trecând peste opoziția inexplicabilă a primăriței. Vorbim despre mizeria din sector și despre eternul conflict cu operatorii de salubritate. Spunem despre străzi neasfaltate și despre zero idei de dezvoltare urbană. Despre lipsa de succes în atragerea de fonduri europene, de fonduri guvernamentale, de fonduri private.

Scriem despre decizia criminală de a renunța la posturi de pază în școli, cu o serie de consecințe dramatice asupra cărora a fost avertizată. De altfel, grozăviile din școlile din Sectorul 1 apar la doar câteva săptămâni după ce doamna vorbea ipocrit despre educația-diamant. Care nu s-a făcut, dar se va face. Cândva.

A propos, poate ați remarcat în comunicarea publică a doamnei (pe Facebook, desigur) că tot timpul se referă la ce va face, pentru că nu există defel lucruri pe care să le fi dus la bun sfârșit. Promenada Verde este doar un exemplu. Piața Matache la fel. Sau ulițele desfundate.

Din păcate pentru oamenii din Sectorul 1, inculpata Armand este exemplu pentru lipsa de pricepere administrativă, implicare managerială și execuție bugetară. Pentru aroganța cu care îi tratează cetățenii din oraș, pe care îi vizitează însoțită de Poliția Locală.

Contrar zâmbetelor publice, doamna este inclusiv un etalon al lipsei de transparență. Știați că este singurul primar de sector care nu acordă audiențe? Căutați pe site-ul primăriei de sector și vă veți convinge.

Inculpata Armand este deja vinovată pentru stagnarea de neiertat a unui sector al Capitalei care are cel mai mare potențial de dezvoltare. De patru ani de zile, singura strategie de urbanism a doamnei este să se victimizeze fără încetare, să dibuie conspirații inventate și să ia decizii anapoda după bunul plac. Să conducă sectorul exclusiv prin texte pe Facebook, ajutată soldățește de o armată de trolli distructivi.

Inculpata Armand are zeci de culpe pentru care nu mai trebuie să rămână în fruntea Sectorului 1. Dacă va fi găsită vinovată și de conflict de interese, tabloul eșecului va fi doar completat.

Partenerii noștri