Raluca Turcan: primele restanțe față de producătorii de film au fost plătite

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan pnl
Raluca Turcan/ Facebook

Ministra Culturii, Raluca Turcan, anunță că au fost realizate primele plăți pentru ajutorul de stat angajat pentru industria de film din România, după repetate întârzieri și amânări. Este vorba desre acorduri semnate în anul 2018 și 2019. Ministra culturii susține că acesta este un moment important în restabilirea încrederii pentru industria de film în România.

Raluca Turcan anunță că în baza unor sentințe deja definitive la momentul preluării acestui program, au fost decontate două proiecte, ambele cu participare a unor parteneri internaționali, în valoare totală de 5,4 milioane lei.

Proiectele sunt cu atât mai importante cu cât acești producători au adus în România, între 2019 – 2020, peste 3,5 milioane de EURO.

„Am convingerea, însă, că 2023 a fi ultimul an în care România se află pe lista datornicilor, iar eforturile de a reporni schema de sprijin pentru producții audiovizuale vor reconstrui importante parteneriate, astfel încât să redevenim o destinație atractivă pentru investițiile în producția de film”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri