Veștea: Continuăm proiectele de dezvoltare a infrastructurii locale. Min. Dezvoltării asigură finanțarea a noi proiecte în 24 de județe

Data publicării:
BUCURESTI - MINISTERUL DEZVOLTARII - SEMNARE CONTRACT - 23 OCT 2
Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Inquam Photos / George Călin

Ministerul Dezvoltării a semnat 132 de contracte pentru proiecte de infrastructură locală, cu autorități din 24 de județe, finanțate prin Programul Național ”Anghel Saligny”, anunță ministrul liberal Adrian Veștea.

Cu o valoare totală de 1,76 miliarde lei, proiectele vor viza: modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare, a stațiilor de pompare sau de epurare, înființarea sau extinderea sistemelor de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea sau modernizarea unor poduri etc.

„Continuăm semnarea contractelor de dezvoltare a infrastructurii locale, astfel încât toți cetățenii să beneficieze cât mai curând de condiții moderne de viață și de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunități, fie că vorbim despre drumuri, alimentare cu apă, canalizare ori rețele de gaze”, transmite ministrul Dezvoltării.

Astfel, locuitorii din Mehedinți, Timiș, Călărași sau Teleorman vor beneficia de străzi comunale asfaltate, rețele de alimentare cu apă potabilă reabilitate, extinderea canalizărilor menajere, dar și de extinderea rețelelor de gaze naturale. Toate aceste lucrări sunt așteptate de comunitățile locale de ani buni, amânate din lipsa finanțării.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri