Abandonat pe marginea drumului

Data actualizării: Data publicării:
CAL ABANDONAT

Cadavrul unui cal a stat mai bine de 12 ore pe marginea drumului în satul Cărpiniş, după ce animalul a fost lovit de o maşină miercuri seară. Pentru că animalul avea ambele picioare din spate fracturate, nu s-a mai putut deplasa şi a zăcut întins pe caldarâm. Animalul a fost eutanasiat iar astăzi el a fost ridicat de pe marginea drumului, unde a stat toată noaptea, păzit de Poliţia Locală.

Calul a fost lovit de o maşină miercuri seară în jurul orei 20:00. Acesta a mai putut să se târască din drum, chiar dacă picioarele îi erau zdrobite. O femeie din sat a sunat la Asociaţia Milioane de Prieteni din Braşov, după ce şi poliţia a constat accidentul.

„A fost un accident de maşină, a venit poliţia, a constat accidentul şi într-un final toată lumea a plecat şi calul a rămas în drum tăvălindu-se de durere. Am sunat mai mulţi vecini, nu putea să rămână calul aici, are cred că patru ore de când e aici", localnic.

O echipă de la asociaţie, cu medic veterinar a ajuns imediat la faţa locului. Medicii au verificat starea animalului şi dacă este microcipat.

"Sunt patru ore şi jumătate de când a avut loc accidentul. În tot acest timp nimeni nu a făcut nimic, autorităţile locale, poliţia a constat accidentul, a plecat a lăsat calul aici. Este inadmisibil ce se întâmplă", Paula Ciotloş, vicepreşedinte Asociaţia Milioane de Prieteni Braşov.

La faţa locului a mai ajuns şi un medic al Direcţiei Sanitar Veterinare Brşov. După ce au consultat calul şi au constat că animalul are şi leziuni interne foarte grave, medicii au decis să îl eutanasieze.

„Trebuia luat de pe pământ şi dus undeva că undeva trebuie să fie, la grădina zoologică sau undeva până dimineaţa, nu lăsat aici", localnic.

Cadavrul calului a fost ridicat joi, în jurul prânzului, de o echipă de la Protan şi va fi incinerat.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Alexandru Apetroe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri