Agapă cu meşteşug la Prima Şcoală

Data actualizării: Data publicării:
AGAPA

Curtea Primei Şcoli Româneşti din Braşov a găzduit în weekend un eveniment mai puţin obişnuit pentru tradiţia locului - o „Agapă cu meşteşug". Adică un târg de promovare a tradiţiilor, de la îndeletniciri ancestrale, cum sunt cusutul, fierăritul sau pictura pe sticlă, până la delicioasele bucate făcute din ingrediente naturale. Evenimentul vine în completarea programului "Adoptă un Ţăran", care îşi propune să aducă orăşenii în întâmpinarea producătorilor şi să-i determine să cumpere marfa sănătoasă şi naturală pe care aceştia o obţin în gospodării.

 

Prima Şcoală Românească, Biserica Sfântul Nicoale şi Muzeul Junilor au devenit un bun loc de întâlnire pentru cei care iubesc şi apreciază tradiţia, în toate formele ei.

Mici sau mari, pofticioşii au fost aşteptaţi de gospodine cu platourile pline cu bunătăţi: sortimente de brânză pe alese, roşii şi ceapă de grădină, plăcinte cu brânză rumenite, pâine de casă, dulceţuri cu arome nemaîntâlnite şi murături aşezate în borcane.

"Sunt nemaipomenite! Nu am cuvinte!", vizitator.

"Am mai găsit dulceaţă de fructe de soc, foarte bună", vizitator.

Familia Stan a venit din Târgovişte cu produsele pregătite în casă.

"Ce apreciază oamenii în primul rând gustul pentru că este un gust specific şi...exact aşa, ca la mama acasă!", Aina Stan - producător.

Printre mesele încărcate cu bucate şi-au făcut loc şi meşteşugarii. Georgia Gulea s-a grăbit să termine de cusut cămaşa de nuntă a unui prieten sas.

"Îmi place să fac lucruri de mână. Acum am realizat nişte huse de tablete, cu modele săseşti", Georgia Gulea - artistă.

"Avem în jur de vreo 10 meşteri populari, pe lângă producătorii locali, urmează să avem câteva ateliere pe teme de fierărie, olărit, cusătură", Mihai Mihu - organizator.

Aceasta este cea de a doua întâlnire de promovare a producătorilor şi meşteşugarilor de la lansarea, de acum cinci luni, a programului "Adoptă un ţăran". Proiectul are un succes răsunător pe internet. Deja, pe site, peste 70 de ţărani au fost adoptaţi de orăşenii dornici să le cumpere marfa şi aproape 800 au fost contactaţi şi au clienţi în toată ţara.

reporter: Sorina Secelean
imagine: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
Buciumul rasuna inca la Buzau.mp4_snapshot_00.29_[2016.11.30_17.08.08]
Buciumul răsună încă la Buzău
tezaur umani viu adela petre
UNESCO | Adela Petre, un tezaur uman
CASA BARAC
Muzeu uitat de autorităţi
mestesug aur
Meșteșug reînviat cu fonduri UE
TURTA DULCE
Turta dulce, simbolul Crăciunului
Partenerii noștri