Sari la conținut

Caransebeș | Policlinică bolnavă

Fereste cu geamuri crăpate, pereți care nu au mai fost acoperiți cu un strat nou de vopsea de ani buni și grupuri sanitare care merită evitate. Așa arată Policlinica din Caransebeș, locul unde sute de bolnavi vin la contrale medicale. Oamenii sunt nemulțumiți de condițiile din unitatea sanitară, în special de cele din holul de așteptare. Ca să facă mai primitoare policlinica, câțiva medici au scos bani din propriul buzunar pentru reparații.

Aproape fiecare etaj al Policlinicii din Caransebes are nevoie urgentă de reabilitare. Probleme sunt în special în grupurile sanitare.

„Pereții policlinicii sunt scorojiți și plini de igrasie, iar bolnavii care vor să vină, spre exemplu, la toaletă vor fi întâmpinați de o ușa spartă, reparată cu un simplu cui. În plus, dacă vor dori să se spele pe mâini, o vor face doar cu apă rece, pentru că aici nu este apa caldă, nu este nici săpun și totul se desfășoară pe întuneric” - Mihaela Crețu, reporter Digi24 Timișoara.

Și acestea nu sunt singurele probleme ale policlinicii din Caransebeș. Sălile de așteptare arată la fel de deprimant.

„Cum vi se par condițiile de aici? Cum se văd, cum se văd.”

„Vă place să așteptați în astfel de condiții? Sub nicio formă, deja nu mai am răbdare și nu mai putem de mirosuri.”

„Igiena, v-am zis, în rimul rând. Lipsește? Eu zic că da și ar trebui renovare, trăim în secolul 21.”

Conștienți de starea deplorabilă a policlinicii, câțiva medici au scos bani din propriu buzunar pentru mici lucrări de reparații.

„Noi am încercat cât am putut, având spațiile concesionate, să renovăm după posibilitățile noastre. Acum trei ani jumate am reabilitat grupurile sanitare de la etajul 1, din fondurile proprii ale medicilor, am zugrăvit”, explică Dan Laurențiu Tocuț, medic.

Reprezentanții Primăriei Caransebeș, instituție în subordinea căreia se află policlinica, susțin că întreaga unitate va intra într-un amplu proces de reabilitare.

„La această clădire nu s-au mai făcut reparații practic de la început. Nu s-au făcut investiții, s-au făcut mici reparații. Noi ne-am propus în prezent să demarăm o reabilitare masivă a acestei clădiri și am început, cum era firesc, cu acoperișul acestei clădiri, pe suma de circa 230.000 de lei”, adaugă Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș.

Policlinica din Caransebeș a fost construită în 1972. Clădirea găzduiește compartimentele de TBC și de Radiologie ale Spitalului Municipal, care au fost modernizate cu bani europeni.