Sari la conținut
News Alert

Cascada Bigăr | Spectacolul naturii

Cascada Bigăr din județul Caraș-Severin, declarată în 2013 cea mai frumoasă cădere de apă din lume de către The World Geography, a înghețat aproape complet. Gerul din ultimele zile a transformat punctul turistic într-un adevărat spectacol al naturii.

Gerul din ultimele zile a transformat cascada Bigăr într-o bucată de gheață în formă de ciupercă. Temperaturile foarte scăzute nu i-ai speriat, însă pe vizitatori.

„Avem tot sezonul cu poze, vin des aici, sunt multe locuri unde se pot face poze frumoase.”

„E mult mai frumoasă iarna doar că nu poți să cobori. Se merită să vii până aici? Da.”

„Mi se pare chiar frumoasă, dar din păcate, nu prea putem să o vedem.”

În această perioadă, numărul vizitatorilor este în scădere față de miile de curioși care vin vara să vadă cascada Bigăr. Căderea de apă are, însă, un farmec aparte și iarna.

„Are un spectacol deosebit pentru că fiind sub formă de ciupercă și gheață, ţurțurii de gheață care se formează iau aceeași formă”, spune Paul Fiștea, ranger al Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița.

Cascada Bigăr are și o legendă. Se spune că ar fi apărut din lacrimile unei tinere îndrăgostite de un haiduc al locurilor, pe care părinții nu i-au lăsat să fie îmrepună.

„Fata începe să se vaite, iar tristețea ei este auzită de vrăjitoare, care îi spune că singurul lucru pe care îl poate face pentru ea este să îi crească părul, să se prăvălească ca apa peste stânci. În așa fel încât vuietul care se produce prin căderea apei să fie auzit de Bigăr. Iar acesta să moară înecat în lacrimile vărsate de fată”, povestește rangerul Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița.

Spectacolul naturii este completat de o altă cascadă îngheţată, aflată la 8 kilometri distanţă de Bigăr.

„Cascada Miniș este la numai 8 km de Bigăr. Nu este la fel de faimoasă precum cealaltă cădere de apă, dar este cel puțin la fel de frumoasă. Cascada Miniș a înghețat complet din cauza gerului” - Alexandra Marian, reporter Digi24 Timișoara.

Cele două cascade se află în comuna Bozovici și fac parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beușnița.

Pe aceeași temă