Sari la conținut

1 Decembrie, sărbătorit în Sfântu Gheorghe

Festivităţile au început la ora 11:00 la catedrala ortodoxă care poartă numele municipiului iar după slujbă, Marşul Unirii a înconjurat centrul oraşului. Sute de români au fluturat drapelul naţional şi au cântat Deşteaptă-te Române.

"Judeţul Covasna este chiar inima României, Sfântu Gheorghe este un municipiu care poartă un nume foarte frumos după cum ştiţi Sfântu Gheorghe a foat un soldat trac romanizat ", a spus  Tudor Ionescu - preşedintele Noua Dreaptă

"Avem sentimentul împlinirii dat de solidaritatea naţională, alături de oamenii localnici iată că vin români din întreaga ţară. Alba Iulia, pentru o zi, în micro, este şi la Sfântu Gheorghe şi la Miercurea Ciuc", a spus Ioan Lăcătuşu - directorul Centrului European de studii Covasna - Harghita

Alături de localnici au participat la festivităţi români veniţi din toate colţurile ţării cu un mesaj pentru toţi cei care simt româneşte.

"Din Alba Iulia, din cetatea Marii Uniri şi am considerat că e de bun augur să venim şi noi astăzi să fim alături de românii din Sfântu Gheorghe", a spus un participant la festivităţi.

Sărbătoarea Zilei Naţionale de la Sf. Gheorghe a inclus dansuri şi cântece populare, muzică uşoară, un ceremonial militar şi religios dar şi Hora Unirii.