Sari la conținut
News Alert

Alergător de cursă lungă

Florin Jitaru are 37 de ani şi este sergent major la Batalionul 21 Vânători de Munte, din Predeal. Sunt mai puţin de 14 luni de când Florin a fost atacat de urs, într-o pădure de la marginea Predealului, în timp ce se antrena pentru maraton. Rănile musculare adânci, cele trei săptămâni de operaţii şi interdicţia medicilor de a mai alerga cel puţin doi ani au fost încercări grele pentru Florin, ca sportiv şi militar.

„Am avut cam opt luni de zile până mi-am revenit, mie personal mi-a fost foarte greu, pentru cu viaţa mea a fost sportivă de la şapte ani şi nu puteam să-mi revin, din cauza picioarelor şi mă gândeam că oare n-o să mai alerg niciodată", Florin Jitaru, câştigător.

Florin a avut de pedalat 17 kilometri, cu urcare 520 de metri şi apoi de alergat nouă kilometri, cu urcare 300 de metri. A ajuns primul, din cei 33 de concurenţi înscrişi la categoria sa.

Duatlonul a mai avut o tură lungă, cu 810 metri de urcare pe bicicletă, pe o distanţă de peste 24 de kilometri şi apoi 490 de metri de urcare în alergare, pe o distanţă de 11 kilometri.

„Mai mult am vrut să ajut o colegă din clubul de turism, care îşi căuta partener. Şi eu cândva am făcut ciclism şi zic hai să te-ajut", participant.

„Chiar mi-a plăcut, am fost aici de patru ani cred şi fiecare an e foarte fain", participant.

Din program nu au lipsit probele speciale pentru copiii fascinaţi de atmosfera duatlonului. Ceea ce a scăzut media de vârstă, printre cei 173 de patricipanţi înscrişi la competiţie.

„Concurenţii sunt undeva până-n 40 de ani, vârstă medie să spunem aşa, majoritatea dintre ei sunt pregătiţi pentru alergare montană, pentru că avem traseu de alergare montană şi bicicletă la fel, mountainbike, deci nu e ceva de şosea", Paul Tudor, organizator.

Competiţia de la Râşnov a fost organizată de un club de turism montan din Braşov şi a fost, în acest an, la a şasea ediţie.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Lucian Păculea