Apartamentele noi, în topul vânzărilor

Data publicării:
APARTAMENTELE NOI

După ce preţurile la apartamente şi case au stagnat în ultimii doi ani, specialiştii imobiliari spun că, în ultimele şase luni, acestea au scăzut cu aproape 3%.

Cel mai bine le merge, în această perioadă, dezvoltatorilor imobiliari. După ce multe firme au abandonat proiectele imobiliare în plină criză şi românii au pierdut banii pe care i-au dat în avans pentru casa visurilor lor, cei care se apucă astăzi de construit sunt atenţi la fiecare detaliu. "La ora actuală construim mai mult decât am putea vinde. Abia avem un an de când suntem pe piaţă. Sutem cu 80 de apartamente gata finalizate din care anul acest am vândut 50", Janos Balint - manager de proiect imobiliar. 

Mai mult de jumătate din apartamentele noi, se vând la Braşov prin programul Prima Casă sau prin diferite credite imobiliare. De multe ori, chiar dezvoltatorii sunt cei care intermediază relaţia dintre clienţii lor şi bănci, tocmai pentru a-i atrage şi mai mult.

Un apartament nou, cu două camere, costă 43.000 de euro, în timp ce unul vechi se cumpără şi cu 40.000 de euro. Un apartament vechi, cu trei camere, ajunge acum la 50.000 de euro, iar unul nou poate fi cumpărat şi cu 5.000 de euro mai mult. Mai scumpe sunt apartamentele cu patru camere, ale căror preţuri pot sări, în funcţie de zonă, şi la peste 65.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri