Sari la conținut

 Au primit microbuze, dar nu au şoferi care să le conducă

Șapte microbuze şcolare nou-nouţe au fost aduse în curtea şcolii din comuna Cozmeni. Patru dintre ele au plecat în localităţi din Harghita, iar celelalte trei la primării din Covasna, printre care şi cea din Catalina. Primarul de aici a fost singurul care a ridicat problema angajării şoferului care să şi conducă microbuzul. Fără succes, însă. Vicepremierul Liviu Dragnea i-a răspuns că poate să îşi refacă bugetul local, la rectificare, că o să primească bani, iar apoi îşi poate modifica organigrama şi angaja şofer. 

Cinci sate sunt în administrarea comunei Catalina. Pentru copiii de aici, acesta este abia al doilea microbuz pe care Primăria l-a obținut. Iar până vor reuşi autorităţile să angajeze şofer, va mai dura. Situaţia este similară şi în Cozmeni.

"Prima solicitare am făcut-o anul trecut. Avem două sate, Cozmeni şi Lăzăreşti şi aici avem şcoala generală, de la Lăzăreşti trebuie să transportăm copii în fiecare zi ", susţine Bodo David - primar Cozmeni, jud. Harghita. 

Sunt şi primari hotărâţi să fie ei înşişi şoferii copiilor din localitate.

"La ocazii, când o să fie nevoie, o să fac şi pe şoferul ", afirmă Simon Andras - primarul localităţii Băţani, jud. Covasna.

Dascălii sunt încrezători şi speră că noile microbuze le vor rezolva cel puţin problema transportului.

"Putem să ducem copiii în excursii. Poate că şi pe noi poate să ne aducă de la Miercurea Ciuc. 22 de kilometri facem în fiecare zi ",spune o învăţătoare. 

Predarea microbuzelor a fost şi un pretext pentru ca premierul să le înmâneze primarilor aprobările ultimelor proiecte de finanţare depuse.

"În sfârşit am găsit posibilitatea de a termina lucrările începute şi de a începe altele noi ", spune Tamas Sandor - preşedintele CJ Covasna. 

Vizitele premierului s-au încheiat în Bistriţa, unde a participat la semnarea contractului de finanţare a lucrărilor de construcţie la un campus şcolar din oraş.

Pe aceeași temă