Sari la conținut

Audieri în dosarul retrocedărilor


UPDATE 3 martie 2016:  Procurorii DNA Braşov au extins cercetările în dosarul retrocedarilor ilegale de la Snagov, în care sunt cercetaţi omul de afaceri Remus Truica, dar şi Paul al Româiei şi l-au reţinut pe fostul director tehnic al Direcţiei Silvice Ilfov, acuzat de abuz în serviciu în formă continuată și participație improprie la spălare a banilor. Procurorii au decis ca fostul primar al Snagovului, Muşat Apostol şi fostul prefect al judeţului Ilfov, Nicolae Jecu, să fie cercetaţi sub control judiciar. Funcţionarii sunt acuzaţi ca l-ar fi sprijint pe Paul al României să intre ilegal în posesia terenurilor solicitate. Procurorii îi acuză pe aceştia de abuz în serviciu. Împotriva lui Remus Truică şi a lui Paul al României DNA Braşov a decis punerea în mişcare a acţiunii penale şi pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Procurorii braşoveni anticorupţie au făcut noi audieri, în dosarul în care Remus Truică este acuzat că a iniţiat un grup infracţional, pentru a dobândi mai multe proprietăţi revendicate ilegal de Paul al României. Remus Truică a fost citat şi s-a prezentat în această dimineaţă, la sediul Serviciului Teritorial Braşov al DNA, însoţit de avocat. A părăsit tot împreună cu acesta sediul unităţii de parchet, însă rămâne în arest la domiciliu.

Tot la DNA Braşov au fost citaţi şi s-au prezentat Paul al României şi avocatul Robert Roşu.

Procurorii braşoveni anticorupţie susţin că Paul al României a cumpărat influenţă, a spălat bani şi e complice la abuz în serviciu, într-un dosar în ar fi promis grupului iniţiat de Remus Truică între 50 şi 80% din bunurile pe care le revendică în România, dacă îl ajută să intre în posesia acestora.