Cărucioare pentru persoanele cu dizabilităţi 

Data publicării:
CARUCIOARE PENTRU PERSOANE CU DIZABILITATI

Marcel Cozma are 44 de ani. S-a născut cu distrofie musculară şi nu se poate deplasa fără ajutor. A avut un scaun cu rotile însă s-a defectat, iar acum omul abia se mai poate deplasa.

Reprezentanţii fundaţiei din Statele Unite au adus la Braşov 150 de fotolii rulante, cadre, cârje, şi bastoane care vor fi împărţite celor care au depus solicitări la Direcţia de Servicii Sociale.

Ca să obţină un scaun cu rotile, prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate, persoanele cu dizabilităţi au de parcurs un traseu anevoios. Astfel că foarte puţini apelează la această variantă, mai ales că trebuie să aştepte chiar şi câţiva ani până când primesc ajutorul de la stat. Aşa că, ajutorul venit de la americani, a picat ca mană cerească pentru ei.

În Braşov peste 300 de persoane cu dizabilităţi s-au înscris pe lista de solicitări, întocmită de Direcţia de Servicii Sociale. De trei ani, de când colaborează cu fundaţia americană, instituţia primeşte în fiecare an ajutor de aici pentru persoanele cu handicap.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri