Sari la conținut

Claudiu Tămîrjan rămâne în arest

Claudiu Tămârjan a fost adus la Curtea de Apel în jurul orei 13:00. Aici, magistraţii au judecat contestaţia avocaţilor lui Tămârjan referitoare la arestul preventiv pe o perioadă de 30 de zile. După mai bine de trei ore de analiză, magistraţii Curţii de Apel au respins contestaţia şi au decis ca fostul şef al poliţiei rutiere Braşov să rămână în arest preventiv.

"Urmează bineînţeles ca inculpatul să rămână în arest pentru 30 de zile, dacă între timp nu se va face cerere de înlocuire a măsurii preventive", a precizat Codruţ Sava - avocatul lui Claudiu Tămârjan.

Decizia magistraţilor vine în ciuda argumentelor aduse de avocaţii lui Claudiu Tămârjan care spun că bunurile materiale pe care fostul şef de la rutieră sunt justificate.

"Nu există foloase, luare de mită, primire de foloase necuvenite. De exemplu, cardul de combustibil, care este solicitat a fi luare de mită, pretindere de luare de mită, este în realitate o sponsorizare pt echipa de fotbal a poliţiei Braşov", spune Daniel Diaconu - avocatul lui Claudiu Tămârjan.

In paralel, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorpuţie Braşov au citat la DNA 6 agenţi de la Serviciul Rutier din Braşov, subalterni ai fostului comisar-şef Claudiu Tâmârjan.

Poliţiştii sunt suspectaţi că ar fi făcut parte din reţeaua creată de Claudiu Tămîrjan. Cei şase agenţi au fost iniţal citaţi ca martori în dosar, iar acum au calitatea de suspecţi. Niciunul dintre ei nu a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Alte 30 de persoane vor fi citate la DNA săptămâna viitoare, pentru cumpărare de influenţă. Este vorba despre oameni de afaceri şi funcţionari publici din Braşov, care i-ar fi oferit bunuri şefului Poliţiei Rutiere pentru a-i scăpa de contravenţii la legea circulaţiei.