Sari la conținut
News Alert

Examen la Poliţia Locală

Proba fizică a început cu abdomene pentru fete şi flotări pentru băieţi. Candidatele au avut de făcut 46 de abdomene, pentru nota maximă. La proba de viteză, au avut de alergat 50 de metri în opt secunde şi patru sutimi, pentru zece. Nota maximă a fost şi pentru acoperirea unei distanţe de 800 de metri, în trei minute şi 40 de sutimi. Baremele au fost mai severe, pentru bărbaţi.

" 46 de flotări este nota zece, pentru o mie de metri sunt trei minute 45 de secunde ", spune Constantin Savin, instructor sportiv Poliţia Locală Braşov. 

" În activitatea asta avem nevoie de condiţie fizică, pentru că oricând trebuie să intervenim şi nu avem condiţie fizică, ne este foarte greu ", povesteşte o candidată. 

Pentru a fi admişi la probele fizice, candidaţii trebuie să obţină o medie de cel puţin şapte, la cele trei probe.

" În societate ne putem întâlni cu fel de fel de situaţii, unele dintre ele care chiar ne pot pune să alergăm după potenţiali făptuitori ai unor fapte de natură contravenţională sau chiar penală. Motiv pentru care este impetuos necesar ca elementul de ordine publică să fie foarte bine pregătit şi din acest punct de vedere ", a declarat Nicolae Aldea, director Poliţia Locală Braşov. 

Cei 12 poliţişti selectaţi la Braşov vor lucra în special în misiuni de menţinere a ordinii publice, în oraş. Şi vor primi salarii nete între 1.400 şi 2.000 de lei, în funcţie de criteriile legale pe care le îndeplinesc, la angajare.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Mihai Stan