Lucrările la parcarea din Poiană, sistate

Data publicării:
PARCARE POIANA

Lucrările la parcarea din Poiana Mică au început acum trei ani şi ar fi trebuit să fie gata în noiembrie 2015. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, încă mai este nevoie amenjări.

"Până acum, lucrările la parcare au fost finalizate în proporţie de 85% pe partea de structură şi arhitectură. Totuşi au rămas nefăcute amenajările exterioare, cu alei pietonale, drum de acces, staţie pentru autobuze şi microbuze, dar şi spaţii verzi", Ruxandra Morar, reporter Digi24. 

Parcarea ar urma să aibă 400 de locuri pentru autovehicule, microbuze şi autobuze, dar şi locuri speciale pentru maşinile persoanelor cu handicap. De aici, turiştii ar putea să fie transportaţi cu microbuze în centrul staţiunii Poiana Braşov.

"E nevoie de un loc disponibil în momentele de vârf de parcări suplimentare. Cu atât mai mult suntem bucuroşi pentru că se pot parca maşinile braşovenilor care ştim foarte bine că aglomerează în sezon Poiana Braşov", Gabriel Roşca, administrator hotel. 

Firma care se ocupa de construcţia parcării nu s-a încadrat în termen pentru finalizarea lucrărilor şi a renunţat la contract. Primăria va organiza o nouă licitaţie pentru a găsi un nou constructor care să finalizeze parcarea. Pentru acest lucru, de la bugetul local vor fi alocaţi aproape 8,7 milioane de lei.

"Nu a terminat lucrările conform graficului prevăzut. Trebuia să plătească penalităţi pentru fiecare zi de întârziere şi a preferat, deşi contractul era valabil, să încheiem acest contract. Bineînţeles că va exista o sancţiune, suma pe care a depus-o ca şi garanţie de bună execuţie va fi oprită de către municipalitate", Sorin Toarcea, purtător de cuvânt primăria Braşov. 

Patronul firmei constructoare nu a fost de găsit. Edilii speră ca parcarea să fie gata în termen de trei - patru luni. Valoarea proiectului este de 17 milioane de lei.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri