Sari la conținut

Maraton de încondeiat ouă

Szabo Unige este profesoară şi i-a adus pe elevi să le arate cum se încondeiază ouă. Nici ea nu este expertă. Face asta doar de trei ani, dar spune că activitatea o relaxează.

"Numai de Paşte fac, deci nu exersez. De plăcere", Szabo Unige - pasionată de încondeiat.

Cu două zile înainte de Paştele Catolic oamenii au început pregătirile. Iar cel care trebuie să arate cel mai bine este chiar coşuleţul cu ouă. Fetele îşi dau silinţa pentru că luni, trebuie să-i servească pe băieţii care vin la stropit

"Sperăm să avem şi musafiri, băieţi, care să poată aleagă din ăştia dacă le plac", spune o participantă.

"Cu ouăle golite facem acasă adică nu un brad, o crenguţă care deja este înflorită şi îl împodobim", spune altă participantă.

Maratonul de încondeiat ouă se va încheia mâine dimineaţă în jurul orei 5. Până după-amiază peste 100 de persoane au venit să înveţe să picteze ouă. Taxa de participare a fost de 8 lei

"Toate materialele sunt asigurate de către noi. Participanţii aduc numai ouăle fierte. Noi le arătăm cum se încondeiază ouăle", Toth Birtan Tinka - organizator.

Astfel de evenimente se organizează de 20 de ani în Sfântu Gheorghe în preajma Paştelui Catolic. Dar este pentru al doilea an consecutiv când are loc un astfel de maraton.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Lucian Păculea