Sari la conținut
News Alert

Marş de Ziua Unirii Principatelor 

Peste 400 de oameni au răspuns pozitiv iniţiativei tânărului şi au defilat pe străzile din oraş cu un drapel de 150 de metri. Li s-au alăturat comunităţile de români din Covasna care au îmbrăcat straiele populare şi au venit cu steaguri vechi de zeci de ani.

„Mi-am dorit ca anul acesta să sărbătorim Mica Unire, într-un mod mai deosebit, în care oamenii să fie, românii şi nu numai, uniţi sub tricolor, fericiţi şi veseli. Nu mi-e frică, deoarece consider că nu am făcut nimic rău de această dată: Nici data trecută nu consider că am făcut ceva rău", a spus Cosmin Iosub - organizator.

„Acest drapel era folosit de către tineret în momentul diferitelor ocazii. La momentul când tinerii mergeau la recrutare, când se făcea recrutarea soldaţilor plecau cu el. Se urcau în căruţă şi mergeau la la centru, la recrutare", a spus Nicolae Cucu - viceprimar comuna Vâlcele.

Deşi au fost invitaţi la manifestări, liderii UDMR Covasna nu au fost prezenţi la ceremonii şi nici nu au îndepărtat din centrul oraşului panoul cu însemnele Ţinutului Secuiesc.

Festivitățile s-au încheiat cu Hora Unirii în care s-au prins toţi cei prezenţi.

Reporter: Liviu Beju / Operator: Dan Dascălu