Relaxare la înălţime

Data publicării:
CANIONUL 7 SCARI

Vremea bună si temperaturile ridicate au adus sute de turişti în Canionul 7 Scări. Accesul se face din drumul naţional 1, în zona Dâmbu Morii şi continuă la pas, pe un drum forestier şi pe potecile pădurii. Durează aproape o oră, însă la finalul său turiştii uită de orice oboseală.

"Drumul este fantastic, am fost pânî în vârful muntelui iar priveliştea este incredibilă, este o zi foarte frumoasă", spune un turist entuziasmat.

Locul este unic în ţară, potrivit specialiştilor. Pentru a trece prin canion au fost amenajate 7 scări. Cea mai lungă are 14 metri şi jumătate, iar urcarea acesteia oferă o privelişte spectaculoasă.

Canionul a fost reabilitat în totalitate în anul trecut.

"Aceste scări şi pasarelele au fost schimbate în proporţie de 100%. Sunt confecţionate din oţel zincat, sunt garantate 40 de ani" spune Cristian Popa - reprezentant Regia Locală a Pădurilor Săcele.

Zona nu este lipsită de pericole astfel că salvamontiştii îi avertizează pe turişti că este foarte important să fie echipaţi pentru o ascensiune pe munte, nu pentru plimbare în oraş.

"Echipamentul necesar mersului pe munte, asta este primul lucru de care trebuie să ţină cont pentru că este siguranţa vieţii lui de fapt în pericol. S-au întâmplat foarte multe accidente venind turiştii în adidaşi", afirmă Adrian Olteanu - Serviciul Public Salvamont Braşov.

Biletul de intrare în Canionul 7 Scări este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri