Restanţe de câţiva ani la decontul navetei profesorilor

Data publicării:
BANI NAVETA PROFI 231013

Sorana Iancu este profesor de limba şi literatura română la Şcoala Generală nr. 1 din Săcele. De 12 ani face zilnic naveta din Braşov la Săcele, iar din salariul de 1.000 de lei cheltuieşte, lunar, 100 de lei pe navetă. De doi ani de zile, femeia nu a mai primit banii pentru transportul la şcoală.

"Dacă biletele s-ar deconta ar fi extraordinar de bine", spune Sorana Iancu

Într-o situaţie asemănătoare sunt alte 18 cadre didactice de la aceeaşi şcoală.

"Banii se adună, 10, lei într-o zi, cu 5 lei, 2 lei, se adună, deci mie mi-ar fi bine să fie transportul decontat pentru că sunt atâtea oraşe în judeţ şi comune în care se decontează", ne spune şi Daniela Cojocea, profesor de georgrafie în Săcele.

Pentru a-i ajuta pe dascăli conducerea şcolii din Săcele a încercat să le comaseze orele astfel încât să nu fie nevoiţi să vină zilnic la şcoală.

Edilii din Săcele promit că de la sfârşitul acestei luni vor aloca, treptat, bani pentru a achita din datorie.

"Situaţia este remediată la ora actuală şi plăţile sunt efectuate la zi. Vorbim aici de plăţi curente din acest an şi de nişte sume restante de pe anul trecut, iar săptămâna viitoare urmează să se facă aceste plăţi", declară Geczi Gellert, viceprimar Săcele

Aceeaşi situaţie este şi la Tărlungeni. Aici, însă, autorităţile au stabilit ca orarul profesorilor navetişti să fie făcut în aşa fel încât să poată fi transportaţi cu atutobuzele şcolare cu care sunt duşi elevii.

În Făgăraş, profesorii au dat primăria în judecată pentru a-şi recupera banii pe navetă pentru anul şcolar trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri