Se schimbă directorul la Colegiul Naţional "Dr. Ioan Meşotă"

Data publicării:
DIRECTOR MESOTA 031013

Potrivit raportului pe care ISJ Braşov l-a primit de la Curtea de Conturi, fostul director Octavian Polexa ar fi săvârşit mai multe ilegalităţi, atunci când a achitat şi recepţionat nişte lucrări efectuate la clădirea şcolii, fără să ţină cont de părerea consiliului de administraţie. Abaterile se referă la un contract de prestări servicii din anul 2007, care privea reparaţii capitale ale imobilului.

"Curtea de Conturi menţionează în raport că acest fapt denotă o cunoaştere insuficientă şi o aplicare incorectă a prevederilor legale", afirmă Ariana Bucur, inspector şcolar general ISJ Braşov.

Profesorul Polexa, pe de altă parte, dă vina pe firma care a prestat lucrările şi care nu a respectat contractul. Ba ma mult, dascălul este în proces cu furnizorul de servicii. În plus, fostul director este convins că acuzaţiile care i se aduc sunt întărite şi de refuzul lui de a invita mai mulţi oameni politici la un eveniment al liceului, din anul 2007.

"Sunt absolut gratuite aceste afirmaţii şi aceste acuze. Eu ştiu clar că probabil ăsta a fost motivul, un motiv politic. Acest raport nu are legătură cu mine, nu am nici o calitate procesuală, am făcut exct ce trebuia să fac", declară Octavian Polexa - director C.N. "Dr. Ioan Meşotă"

În apapărarea fostului director vin şi reprezentanţii Asociaţiei Meşotiştilor şi cei ai părinţilor elevilor care învaţă aici.

"Considerăm de neacceptat faptul că nu suntem trataţi ca parteneri de dialog. Nu se poate ca un om îmbrăcat în alb roşu să fie numit manger la un club roş-albastru", afirmă Sorina Morar, preşedinte Asociaţia Meşotiştilor.

Raportul a fost încheiat în decembrie, anul trecut şi a ajuns la Inspectorat chiar la începutul acestui an şcolar. El mai arată şi alte neregularităţi în funcţionarea liceului, printre care şi faptul că în ultimii ani, consiliul de administraţie de aici nu a funcţionat legal, pentru că nu întrunea necesarul de membri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri