Sari la conținut

Secţia de urgenţe a maternităţii, renovată

De modernizarea de la maternitate se bucură cel mai mult pacientele şi personalul.

"S-a schimbat totul şi într-un timp scurt, deci a durat repede modificarea, renovarea, deci putem spune că e chiar frumos, chiar ne place, muncim cu drag", spune Cristina Ciubotaru - asistentă la Camera de Gardă a Maternităţii

Departamentul de urgenţe este acum de nerecunoscut. Recepţia este complet nouă şi luminoasă, iar cabinetele sunt şi ele renovate complet.

"Am vrut ca orice pacientă care vine aici să nu mai aibă un sentiment de angoasă când intră aici efectiv să intre în panică, pentru că era înainte un spaţiu foarte claustrofob şi era foarte întunecat, foarte închis", a precizat Mircea Preda - director Maternitatea Braşov

"Toată clădirea nouă este reabilitată în prezent şi facem legătura cu corpul vechi al maternităţii. Acest ultim pas investiţional a fost făcut integral din bugetul CJ Braşov şi sperăm ca în două săptămâni să demarăm lucrările în corpul vechi cu banii de la Banca Mondială, acea investiţie de 30 de miliaone de lei", a precizat Mihai Pascu - preşedinte interimar al CJ Braşov.

Odată cu modernizarea urgenţelor se încheie proiectul de reabilitare a Ambulatoriului, locul unde pacientele din Braşov pot să beneficieze de consultaţii gratuite într-un cadru modern, cu condiţia să vină cu trimitere de la medicul de familie.

"Fac un apel la medicii de familie şi la pacientele noastre toate, graviduţe sau cu alte probleme să se prezinte la noi cu biletul de trimitere. Este actul prin care noi putem să oferim o consultaţie de calitate bună şi chiar avem nevoie de aceste acte", a spus Valeria Badea - director medical al Maternităţii Braşov.

Materniatea din Braşov deserveşte şi judeţele vecine, Prahova, Covasna şi Harghita.

Reporter: Teodora Nicolae
Operator: Răzvan Rădache