Sari la conținut

Sezon foarte bun pentru Eduard Grosu

Cu toate aceste rezultate remarcabile, startul de sezon a fost dificil, cu probeleme medicale ce l-au ţinut departe de biciletă pe Grosu.

"A fost un an cu sare şi piper să zic aşa. Am început anul destul de bine apoi au fost acei viruşi care m-au ţinut departe de competiţii timp de două luni. După care am participat la turul Italiei, oarecum neşateptat pentru că nu mă aşteptam să îmi revin acei viruşi", spune Eduard Grosu - ciclist Nippo-Vini Fantini.

A urmat Turul Sibiului, cursa de casă din acest an a adus două clasări pe locul 2 şi un loc 3, dar şi amărăciunea ratării unei victorii. Anul a fost încheiat în Turul Hainan unde Edi a terminat fiecare etapă în top 10 şi pe poziţia a patra în clasamentul sprinterilor. Rezultatele l-au dus deja pe sprinterul român în atenţia echipelor mari, dar Grosu va continua încă două sezone alături de italienii de la Nippo-Vini Fantini.

"Se vede un progres foarte mare în cariera mea în ultimii trei ani, şi atâta timp cât voi lucra cu seriozitate şi echipa mă va ajuta în momentele în care am nevoie, cu siguranţă voi reuşi să fac rezultate foarte bune şi de ce nu, să reuşesc câteva victorii chiar şi în marile tururi sau podiumuri la competiţii importante", spune Eduard Grosu.

Anul 2016 în va duc pe tânărul zărneştean la Olimpiada de la Rio dar şi la Campionatele Mondiale din Qatar, unde obiectivul este un loc în primii 10.

Redactor: Adrian Susanu
Operator: Mihai Stan

Pe aceeași temă