Simulare de cutremur în complexul studenţesc

Data publicării:
SIMULARE

După ce s-a dat alarma de cutremur, studenții  s-au așezat sub tocurile ușilor și au așteptat, calmi, fluierul de evacuare al colegilor lor, care au condus operațiunea.

"Contează mult să ştim ce să facem în astfel de situaţii. Pe mine chiar nu m-a prins la mine în cameră şi atunci a fost o experienţă utilă", a povestit un student imediat după simulare.

La exerciţiul de astăzi au luat parte peste 1000 de studenţi. Restul, de până la 2.700, câti sunt cazaţi în complexul Memorandumului, fie au fost la cursuri, fie la serviciu.

"Încercăm să îi ținem la cota de plutire, să nu intre în panică, asta ar fi cel mai greu pentru ei și dupa aceea fiecare să stie ce are de facut. Avem comitete de cămin în fiecare cămin, care se organizează foarte bine, sunt foarte uniți și este totul în regulă", a declarat Steluţa Dogaru,  directorul Direcţiei de Cămine Braşov.

Scenariul a fost punct la punct de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență care au urmărit îndeaproape reacțiile studenților și mai ales pe cele ale șefilor de cămine.

Simulările de cutremure vor continua în campusurile studentești. Ofițerii ISU se vor întoarce aici în perioada următoare pentru a simula un cutremur și pe timp de noapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri