Ultima zi de reducere la plata impozitelor

Data publicării:
TAXE IMPOZITE BETA

De când a început programul cu publicul la Direcţia Fiscală zeci de persoane s-au aşezat la coadă ca să plătească taxele şi impozitele pentru clădirile, terenurile sau autoturismele deţinute. Asta pentru că 31 martie este ultima zi în care contribuabilii beneficiază de reducerea de 5 procente.

Pentru a evita aglomeraţia conducerea Direcţiei Fiscale a deschis toate cele opt ghişee. În Braşov 70% din persoanele fizice au achitat datoriile către stat în primele trei luni ale anului. În această perioadă s-au strâns mai bine de 20 de milioane de lei. Pentru a scăpa de cozi contribuabilii au început să facă plăţi şi online.

"De la an la an numărul celor care plătesc prin intermediul internetului se dublează. Anul trecut au plătit în jur de 700 de persoane. Anul acesta deja numărul lor s-a dublat, comparativ cu aceeaşi perioadă adică primele trei luni", a spus Marian Voinescu - director Direcţia Fiscală Braşov.

În schimb persoanele juridice, de la care se strâng cele mai mari sume de bani, preferă să facă plăţile în două tranşe, jumătate până la 31 martie şi restul până în 30 septembrie. Celor care vor plăti după 31 martie li se vor aplica majorări de întârziere de 2% pentru fiecare lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri