Ancheta extinsă în cazul accidentului aviatic

Data publicării:
ancheta

Anchetă extinsă, în cazul tragediei aviatice din Munţii Apuseni. Procurorii militari au formulat noi capete de acuzare, după ce au ajuns la concluzia că, în acest caz, nu au fost luate şi nici nu au fost respectate măsuri de siguranţă în muncă. 

Personalul aeronautic civil este acuzat şi de încălcarea îndatoririlor de serviciu. Acuzaţiile se adaugă celor deja formulate: neglijenţă în serviciu, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Cercetările în acest caz sunt continuate de procurorii militari din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia şi-a declinat competenţa, în 4 februarie. Decizia a fost luată din cauză că, în dosar trebuie audiate persoane din instituţii centrale ale statului, cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, unele cu grade militare.

 „Extinderea anchetei, nu numai procurorii din cadrul sectiei parchetelor militare, ci fiecare procuror din România o face, când consideră că sunt elementele necesare, pentru a extinde cadrul procesual. Nu ştiu câte audieri au fost făcute la Bucureşti, dar au fost făcute numeroase audieri de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba”, a declarat Tiberiu Niţu, procurorul general al României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri