Sari la conținut

Clujenii, invitaţi la lectură

Dacă primul dintre ele prilejuieşte întâlnirea cu scriitori români de renume, cel de al doilea va aduce în faţa publicului și personalități culturale internaționale.

"Hanne Ørstavik, o mare scriitoare norvegiană, mulți o compară cu Cărtărescu, un Cărtărescu feminin din lumea nordică, Jean Poncet, un mare poet și scriitor francez, care a tradus integral poezia lui Lucian Blaga și îl vom trata pe măsura efortului său și nu în ultimul rând, Antonio Lobo Antunes, adus în urma unui parteneriat cu UBB, un mare scriitor portughez, candidat, etern candidat ca și Borges la Nobel", a precizat Vasile G. Dâncu, organizator al evenimentului.

Cu ocazia Festivalului Internațional de Carte Transilvania, mai mulţi scriitori contemporani îşi vor prezenta operele în facultățile și liceele clujene participante la eveniment.

"Acest desant urmărește și acest lucru, de a arăta elevilor în primul rând, dar și studenților, că scriitorii sunt nu numai unii care au murit și au fost reținuți în istorii literare, ci că scriitorii fac o meserie care se se dezvoltă, crește și care speră", a afirmat Irina Petraș, președintele Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj.

La eveniment şi-au anunţat participarea peste 200 de autori români şi străini. Vor fi prezente, de asemenea, zeci de edituri.