Sari la conținut

Clujul sub ploi

Încă de la primele ore ale dimineţii, angajaţii unei grădiniţe din cartierul Iris s-au trezit cu bucătăria şi sala de mese inundate. La faţa locului a intervenit un echipaj de pompieri, cu o autospecială dotată cu motopompă.

"Începuse să intre şi s-a adunat de peste tot, de la maşina de spălat vase, de peste tot. Sala de mese e aici. E plin de apă. Şi nu mai pot mânca", spune una dintre angajatele grădiniţei.

Situaţia se repetă la fiecare ploaie torenţială, însă reprezentanţii primăriei speră să rezolve problema până la sfârşitul verii.

"În acest moment, este în curs de implementare soluţia în urgenţă pe care primăria doreşte să o realizeze astfel încât să se modifice drenajele şi circulaţia apelor fluviale în zonă, pentru a se evita infiltrarea apelor în subsol şi zona de demisol", a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca. 

Meteorologii anunţă ploi până la sfârşitul săptămânii.

"Dimineaţa va fi, să zicem, frumoasă, senină poate chiar, iar în orele amiezii să se instabilizeze, să apară fenomenele de instabilitate, averse, descărcări electrice şi chiar poate căderi de grindină izolat", a afirmat Narcis Maier, meteorolog la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord.

Cantităţile de apă vor depăşi, local, 25-30 de litri pe metrul pătrat.