Cutia milei pentru Educaţie

Data publicării:
flashmob

Flash-mob-ul de astăzi este doar un preambul pentru mitingul de miercuri, la care sunt aşteptaţi peste 3.000 de studenţi clujeni, cu solicitări precise.

"6% din PIB (n.r.: pentru pentru Educație), să schimbe suporturile de curs, să nu ţină posturile blocate în universitate, situaţia din cămine, la cantine", sunt cerințele enumerate de un student.

"Ideal ar fi nu să se audă până la Bucureşti. Ideal ar fi să audă universităţiile din Cluj-Napoca, care să transmită ulterior mesajul la Bucureşti pentru a fi auzit mult mai bine", speră un participant la flash mob.

Pentru a atrage atenţia trecătorilor, reprezentanţii studenţilor au organizat o chetă pentru educaţie. În cutia milei au pus, simbolic, suma de 1 leu.

"Am venit să facem chetă pentru educaţie, o manifestaţie simbolică. Nu ne dorim să obţinem bani. Dorim doar ca și ceilalţi cetăţeni din Europa să ne observe, să ne întrebe şi să vină la noi să vadă despre ce este vorba. Le povestim cum, ca şi un efect al subfinaţării din România, mulţi studenţi recurg la astfel de metode, să facă chetă, să cerşească, să se angajeze, să abandoneze facultatea deoarece nu mai au destui bani", explică Diana Iordăchescu, reprezentantul Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai.

Peste 3.000 de studenţi de la toate universităţile din Cluj-Napcoa sunt aşteptaţi miercuri la un miting în Piaţa Unirii. Aceştia cer alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, condiţii mai bune de trai în cămine şi burse mai mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri