Greva generală a închis ghişeele Primăriei Cluj-Napoca. Funcționarii publici cer salarii mai mari și bonuri de masă

Data publicării:
GREVA 2

Uşi închise şi afişe care anunţă o zi de grevă generală. Asta au găsit zeci de clujeni la primărie. Mulţi dintre ei nu ştiau de protestul angajaţilor şi aveau de achitat taxe urgente.

"Trebuia să îmi intăbul casa şi trebuia să îmi plătesc impozitul şi acum ce fac? Trebuie să îl resun pe avocat să refacă actele, pentru că nu pot eu să îmi plătesc impozitul", a afirmat un contribuabil.

"Am fost ieri să îi schimb buletinul lui fiică-mea şi nu mi-a fost completată corect adeverinţa din Baciu de la Primărie şi mi-au spus să vin să o aduc astăzi. Asta ce îi? Ce se numeşte? (Şi astăzi găsiţi uşa închisă.) Da şi am întrebat: Lucraţi? Şi am sunat şi de acasă, am sunat ieri şi tot aşa mi-au spus că sunt aici", a spus altul.

Funcţionarii au declanşat greva generală, întrucât revendicările lor nu au fost soluţionate în urma grevei de avertisment de la sfârşitul lunii februarie.

"Îi vorba de creşteri salariale. Nu cerem creşteri salariale nu ştiu cât de mari, dar cel puţin la nivelul celor din învăţământ. 5% în prima parte, 5% în a doua parte şi a doua revendicare, tichete de masă care orice angajator orice primar sau preşedinte de Consiliu Judeţean ar vrea să le acorde, dar nu are baza legală", a declarat Valer Suciu, preşedintele sindicatului.

La nivel naţional, au fost în grevă generală 30.000 de funcţionari. Dacă nici în urma acestei greve revendicările nu vor fi soluţionate, liderii sindicali promit organizarea unui miting în capitală, în 27 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri