Poduri din spaghete

Data publicării:
spaghete

Pentru ridicarea podului perfect din spaghete sunt necesare trei pachete de paste de calitate, mult lipici şi un şablon din lemn. Construcţia poate dura până la o săptămână, în funcţie de priceperea studenţilor.

Podul trebuie să respecte câteva dimensiuni şi să nu depăşească greutatea de un kilogram. Calitatea pastelor este însă esenţilă, pentru ca podul să reziste la o greutate cât mai mare. "Am folosit toroane, bucatini în mijloc și două spaghete și le am torsionat, ca să fie mult mai rezistent atunci când se va trage", explică Bianca Tripșa, una dintre studentele care lucrează la podul din paste făinoase.

Construcţia va reprezenta Clujul la o competiţie internaţională, care se va desfăşura la Debrecen, în Ungaria, din 5 decembrie. 

Înainte de a participa la concurs, studenţii au testat o machetă, care a rezistat la o greutate de 150 de kilograme.

Concursul din Ungaria se desfășoară din anii '80, când însă conta doar partea estetică a construcţiei. De 6 ani se măsoară şi rezistenţa acesteia.

Cel mai rezistent pod de paste din lume a fost construit de studenţii din Ungaria. Acesta a reuşit să susţină o greutate de 520 de kilograme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri