Reguli stricte pentru licitaţii la Consiliul Judeţean Cluj

Data publicării:
consiliul judetean

După arestarea lui Horea Uioreanu, consilierii judeţeni solicită un regulament intern, care să suplimenteze măsurile de control prevăzute de lege în cazul achiziţiilor publice.

Astfel, fiecarei achiziţii, chiar şi sub pragul de 100 de euro, i se vor aplica reguli care, până în prezent, se luau doar pentru sume ce depăşeau 30.000 de euro. Aceasta înseamnă că funcţionarii Consiliului Judeţean Cluj vor fi nevoiţi să întocmească acte justificative chiar şi pentru cumpărarea unui nou scaun în sala de şedinţe. Şi pentru că valoarea acestuia depăşeşte 100 de euro, anunţul achiziţiei va fi publicat pe site-ul instituţiei timp de 5 zile.

Noul regulament prevede reguli stricte pentru fiecare sumă cuprinsă între 100 şi 100.000 de euro.

"Atunci când este vorba de achiziţii sub 100 de euro, acestea vor fi precedate de un referat justificativ, care va trebui avizat de Direcţia de Investiţii, respectiv de Direcţia de Buget-Finanţe. În timp ce acelea între 100 şi 500 de euro vor trebui să aibă la bază un act justificativ şi afişarea pe site a anunţului pentru o perioadă de 5 zile, cele între 500 şi 30.000 euro de vor fi afişate 10 zile", a precizat Alin Iuga, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj.

Măsura este folosită însă de Primăria din Cluj-Napoca de aproape 2 ani.

"Concluziile noastre, după implementarea de aproape 2 ani a acestei decizii interne de creştere a transparenţei este că un număr mai mare de firme locale a avut acces la serviciile locale de cumpărare direct", a afirmat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca. 

Noul regulament intern va fi dezbătut de consilierii judeţeni în 31 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri