Salvatorii din Apuseni, distinşi de biserică

Data publicării:
270114 Salvatorii din Apuseni distinsi de Biserica

Distincţiile le-au fost acordate salvatorilor în Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, la finalul liturghiei, de către IPS Irineu.

"Noi suntem mândri şi fericiţi să avem în eparhia noastră astfel de creştini, care şi-au dovedit credinţa lor prin dragoste şi faptă bună. Aceştia sunt urmaşi moţilor de odinioară, care au luptat pentru păstrarea identităţii noastre naţionale şi pentru apărarea dreptei credinţe. Prin venele lor curge sâgele eroilor Horea, Cloşca şi Crişan", a spus IPS Irineu.

Dintre cei 11 salvatori din Horea, doar 8 au fost prezenţi la slujbă pentru a-şi primi diplomele şi distincţiile. Oamenii nu se consideră eroi şi spun că gestul lor a fost cât se poate de omenesc şi normal.

"Noi am făcut o faptă creştinească, nu am făcut altceva şi nu am făcut un lucru mare... o faptă creştin-ortodoxă", a spus Argentin Todea, unul dintre salvatori.

"Sunt foarte bucuros, o apreciem cu tot respectul şi avem inimile împăcate că am reuşit să facem ceea ce am putut face. N-a fost uşor, a fost foate greu, într-adevăr a fost greu să mergi noaptea prin zăpadă, cu o lanternuţă", a precizat Gheorghe Trif, un alt salvator.

Catedrala Reîntregirii Neamului a fost neîncăpătoare pentru sutele de credincioşi care au venit să-i vadă şi să-i felicite pe salvatorii din Horea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri