Suspiciuni de fraudă la Chinteni

Data publicării:
CHINTENI VOT

Potrivit sesizării depuse la Biroul Electoral Judeţean, 20 de persoane dintr-un cătun al comunei ar fi fost aduse la secţia de vot cu microbuzul şcolar. După vot, oamenii ar fi primit şi îngheţată. Viceprimarul din Chinteni spune că este obligaţia primăriei să asigure un mijloc de transport pentru cetăţeni, dacă în localitatea lor nu există secţie de votare.

"Din cele reclamate nu e nimic adevărat. Eu nu sunt şofer şi nu am transportat pe nimeni. Deocamdată primarul şi primăria au obligaţia să transporte cetăţenii la secţia la care sunt arondaţi, unde nu există secţii de votare. Să vină să îmi arate undeva, am fost eu la magazin să le dau îngheţată şi ce interes am eu să le dau îngheţată", a declarat viceprimarul Teodor Miron.

"Într-adevăr, au fost aduşi oameni cu un microbuz din localitatea Săliştea Veche, dar aceşti oameni sunt arondaţi la secţia de votare 395. De 24 de ani, de când se fac alegeri, întotdeauna a fost asigurat mijloc de transport în comun", a declarat Elvira Tomuş, preşedintele secţiei de vot.

Şi sătenilor li se pare normal ca primăria să îi ajute pe oameni să ajungă la secţia de votare.

"Mai anu' trecut îi aducea cu ceva maşină sau veneau pe jos. Nu ştiu. Nu mă interesează. Văd că oameni pe aici nu prea sunt", a spus un localnic. "Nimeni nu a insistat cu cine votez, pe cine să votez. Nu au fost probleme de astea", a precizat altul.

Plângerea a fost înregistrată la Biroul Electoral Judeţean din Cluj.

"La Biroul Electoral Judeţean Cluj a fost primită o plângere. Viceprimarul comunei a transportat alegătorii din satul Chinteni la secţiile de votare cu un autoturism aparţinând şcolii, iar după, le-a împărţit acestora îngheţată. Aceasta urmează să fie analizată de Biroul Electoral Cluj", a precizat Dan Tegzeşiu, purtatorul de cuvânt al BEJ Cluj.

În comuna Chinteni din judeţul Cluj au fost înscrişi pe listele de vot puţin peste 600 de alegători, dintre care 30 locuiesc în localităţi aproape izolate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri