Vacanţă în Munţii Apuseni. Preţurile pentru trei noţi de cazare sunt cuprinse între 250 şi 500 de lei

Data publicării:
ALBA

Pentru 3 nopţi de cazare la o pensiune de 2 margarete, preţurile pornesc de la 250 de lei, la una de 3 margarete turiştii vor plăti 450 de lei, iar la o pensiune de 4 margarete, cele mai mici preţuri sunt de 500 lei. Mulţi turişti şi-au rezervat deja locuri.

"Gradul de ocupare la noi ar fi de aproximativ 80% şi pentu 1 Mai s-au făcut rezervări cu o lună înainte, cam aşa.... Reclamă s-a făcut verbal, iar turiştii apreciază ospitalitatea", spune Anghel Dig, administratorul unei pensiuni.

"Apusenii sunt Mica Elveţie a României, este deosebit de multă frumuseţe, naturaleţe, linişte, mai puţin organizat, mai multă sălbăticie, înconjurată de flori şi de miros de brad", afirmă Maria Stegerean, şi ea administrator de pensiune.

Nu doar peisajele şi aerul curat îi atrag pe turişti în Munţii Apuseni, ci şi preparatele tradiţionale ale moţilor.

În zonă sunt şi numeroase obiective turistice care merită vizitate. Gheţarul de la Scărişoara, Groapa Ruginoasă, Muzeul de la Pătrăhăiţeşti, Cascada Vârciorog sunt doar câteva atracţii ale zonei. Pentru acestea, turiştii pot apela la serviciile unui ghid, contra unei sume cuprinse între 25 şi 50 lei de persoană.

"Aici am pregătit un picnic pe care eu îl dau turiştilor în jur de ora 12:00, după ce i-am obosit pe munte... Am aici bârnză de capră, virlşi... sunt cârnaţi făcuţi din carne de capră, ciuperci umplute cu ouă de prepeliţă, lapte de capră şi smântănă", spune Cristi Vârciu, ghid.

În staţiunea Arieşeni, sunt aproximativ 1.000 de locuri de cazare în aproximativ 50 de pensiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri