Viaţă, dincolo de întuneric şi tăcere

Data publicării:
viata dincolo

Vasile Adamescu nu vede şi nu aude, dar prezent în sală, înţelege tot ceea ce se întâmplă în jurul lui pentru că i se comunică... în palmă. Lucrările sale, modelate în lut, seamănă izbitor de mult cu cele din realitate. Artistul a avut ocazia să le descopere prin intermediul palmelor sale.

De la vârsta de 2 ani, Vasile Adamescu nu a mai văzut şi nu a mai auzit pe nimeni. A reuşit însă o performanţă, cu ajutorul profesorilor pe care i-a avut de-a lungul timpului: să vorbească.

Alături de el, stă zi şi noapte, interpretul Viorel Micu. "M-am format după principiile domnului Adamescu, de la care am învăţat foarte multe lucruri: să nu fi leneş, să fii demn, cinstit, să economiseşti, lucruri de bază şi foarte multe lucruri de meserie, foarte multe lucruri de psihopedagogie", spune acesta.

Lucrările lui Vasile Adamescu au putut fi admirate de studenţii Departamentului de Psihopedagogie Specială din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Mai mult, ei au învăţat de la artist tainele modelării în lut.

Întâlnirea cu studenţii a avut loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri