Sari la conținut

Zilele Studenţilor Maghiari. La eveniment participă 54 de echipe de studenţi formate din câte 35 de membri

Multă gălăgie și veselie au adus pe străzile Clujului tinerii care, până la finele săptămânii, sărbătoresc Zilele Studenților Maghiari. Roland participă la eveniment din primul an de studenție, iar în acest an îşi doreşte să câştige competiţia, alături de echipa lui.

"Anul trecut am terminat pe locul doi din 52 de echipe sau ceva de genul ăsta. Anul ăsta sperăm să luăm titlul, dar cel mai important e să ne distrăm, să fim aici împreună câteva zile în aer liber și să ne simțim bine. E ultima relaxare înainte de sesiune", a afirmat tânărul.

De mâine, cele 54 de echipe alcătuite din câte 35 de studenți vor lua parte la campionate de baschet, fotbal, volei, dar și la concursuri de dans și competiții cu teme culturale.

"Astea sunt niște concursuri la care duminică vom avea câștigător", a spus Res Konrad-Gergely, preşedintele Uniunii Studenţeşti Maghiare din Cluj.

"Avem o tematică în echipă. Fiecare nume este din mitologia greacă sau din orice mitologie și aia ne reprezintă. E un joc cu nume și ne reprezintă", a spus un student.

"În engleză este "war" și este război. Adică am declarat război tuturor echipelor și suntem foarte siguri că vom câștiga pentru că avem o superechipă în spate", a spus o studentă.

Evenimentul se află la a XXII-a ediţie și se va încheia în 10 mai, când cele mai bune echipe vor fi premiate cu bilete la două festivaluri de muzică din țară.