11 milioane de euro pentru promenade. Falezele din sud, modernizate dupa 44 de ani

Data publicării:
PROMENADE

Prima faleză va face legătura dintre staţiunea Saturn şi Portul Turistic Mangalia, modernizat în anul 2009, şi promenada de aici. A doua faleză pietonală va lega staţiunile Jupiter şi Neptun şi se va opri după plaja „La Steaguri”.

Investitorii din zonă spun că, în sezonul estival trecut, s-a constat o creştere a numărului de turişti de până la 24%. Peste 70.000 de oameni şi-au petrecut vacanţa de vară în Mangalia, Saturn, Jupiter, Olimp şi Neptun, iar cele două faleze, odată finalizate, cu siguranţă vor atrage un număr şi mai mare de turişti.

Lucrări de amploare la cele două faleze nu au mai fost făcute din 1970. Aşa că treptele sunt sparte, bordurile şi asfaltul sunt crăpate. Buruienile au luat locul spaţiilor verzi, iar băncile sunt rupte şi ruginite.

Cererea de finanţare pentru modernizarea falezelor şi proiectele au fost depuse pe 20 august 2013. Abia săptămâna trecută au fost aprobate şi semnate.

Primăria Mangalia este singura din ţară care are în administrare şase staţiuni. În total, e vorba de o populaţie de 44.000 de locuitori.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri