Sari la conținut

A trudit 30 de ani să-şi facă un yacht. Un bucureştean şi-a construit singur o ambarcaţiune

30 de ani i-au luat unui bucureştean să-şi construiască propriul yacht. Botezată după numele mamei sale, "Doamna Ana", ambarcaţiunea a fost dusă în portul din Limanu. Acum, bărbatul în vârstă de 74 de ani se chinuie să-şi înregistreze yachtul căci, altfel, nu va afla niciodată cum se comportă pe valuri.

 

Pe Alfred Neagu l-am găsit în marina din Limanu. Muncea cot la cot cu ajutorul său, care s-a prezentat drept secundul căpitanului.

Alfred i-a dedicat "Doamnei Ana", yachtul său, aproape jumătate din viaţă.

Alfred Neagu, constructor barcă: "Până la un punct am construit-o singur MUSCA sâmbăta, duminica, pe vremea aia nu eram pensionar. Aveam 47 de ani. Acum am invers, 74 de ani."

Brbatul spune că îi va deveni casă atunci când o va înmatricula. De şapte încearcă dar, între timp, s-a modificat legislaţia, aşa că o va lua de la capăt cu toate documentele pentru omologare şi înregistrare.

Până acum, ambarcaţiunea i-a consumat toate resursele financiare - adică peste 200.000 de euro. Numai catargul a costat 10.000 de euro. Gândul că o vedea pe "Doamna Ana" plutind printre valurile agiate l-a determinat să treacă peste orice greutate.

Alfred Neagu, constructor barcă: "Barca a avut întotdeauna bani, eu nu am avut. Mie îmi ajung 2 perechi de pantofi, câteva cămăşi şi nişte şosete. Barca a avut nevoie de cheltuieli mai mari."

"Doamna Ana" cântăreşte 19 tone. Alfred a cărat toate materialele pentru domniţa lui cu o Dacie Breack. Yachtul are 14 metri lungime şi este îmbrăcat în fibră de sticlă, iar mobilierul este făcut din lemn de tec.

reporter: Oana Manoilă
operator: Liviu Erimia 

editor web: Anca Medrea