Adornate, primul velier din România care participă la o întrecere internaţională pe apă

Data publicării:
adornate-3

Adornate, primul velier din România care participă la o întrecere internaţională pe apă

Toate pânzele sus, spre Marea Mediterană! "Adornate" este prima goeletă românească ce va participă la una dintre cele mai prestigioase regate de veliere din Europa. Nava a pornit astăzi spre Barcelona, după ce echipajul de la bord a efectuat ultimul antrenament în Portul Constanţa. Obiectivul marinarilor: un loc fruntaş în clasamentul întrecerii, dar şi promovarea României ca ţară turistică.

Cei 12 lupi de mare au exersat pentru ultima dată manevra cu vele, înainte de a porni spre Marea Mediterană.

"Nava are şase vele, suprafaţa velică însumată de acestea fiind de 550 mp şi poate dezvolta o viteză de până la opt noduri", a spus Mihai Giantă, şeful echipajului.

Cu alte cuvinte, velierul are toate atuurile pentru a se impune la competiţia internaţională. La cârma yachtului se află Doru Todoran, un veteran sportului cu vele. Îndemânarea, prieceperea şi ambiţia vor fi călăuzele sale în lupta cu valurile.

"Pentru România este un foarte mare pas înainte în această lume bună a yacht-urilor de regată, iar prezenţa noastră de acolo va fi cu siguranţă observată şi cu siguranţă se vor întreba cine sunt domnii aceştia cu o barcă minunată, care participă la o cursă atât de importantă", a spus Doru Todoran, comandantul velierului.

Membri echipajului sunt marinari cu experienţă, bine instruiţi pentru competiţii pe mare, dar şi cadeţi, aflaţi pentru prima dată în faţa unei asemenea provocări.

"Pe Bricul Mircea am avut mult mai multe vele, am avut multe de învăţat acolo, iar aici fiind mai puţine vele, îmi este mult mai uşor, iar experienţa de atâţia ani contează", a declarat Andrei Luxiţă, marinar.

Adornate este cea mai luxoasă ambarcaţiune de acest gen din România.

Interiorul acestui velier exclusivist este construit din lemn masiv şi are o spaţioasă cameră de zi potrivită atât pentru întâlniri de afaceri, întâlniri private, spaţiu de lucru, cât şi pentru momente de relaxare. Goeleta va participa la concursul internaţional al bărcilor cu pânze în perioada 21 septembrie - 7 octombrie. Se anunţă o competiţie acerbă, ţinând cont că vor porni în cursă aproximativ 40 de veliere de lux din toată lumea, care vor aspira la poziţia de campion al Mării Mediterane.

reporter: Daniel Leancă
operator: Cristian Caciauna

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri