Contrabandişti cu bijuterii, ridicaţi de DIICOT

Data publicării:
perchezitii bijuterii aur

Gruparea era condusă de un cetăţean turc, patron al unei firme de transport persoane şi acţiona pe ruta Turcia-Romania, dar şi pe alte rute internaţionale.

El intrase în contact cu mai mulţi cetăţeni din România care să vândă la negru cantităţi foarte mari de bijuterii din aur prin magazinele unor firme din ţară şi străinătate.

Astfel, bijuteriile erau aduse din Turcia cu autocarele firmei cetăţeanului turc, pe bază de comandă făcută de diferiţi bijutieri către membrii gruparii sau direct în Turcia. După ce intrau în ţară, erau depozitate sau ascunse în spaţii special amenajate.

Ulterior, bijuteriile erau transportate cu maşini modificate şi compartimentate şi trecute graniţa în  Bulgaria, Polonia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Austria, Germania, Italia şi Macedonia, către diferite magazine de profil, de unde contrabandiştii încasau contravaloarea aferentă comenzilor.

Până în prezent au fost ridicate aproximativ 60 Kg bijuterii din aur. Cea mai mare cantitate identificată la un transport intern a fost de 20 de kg.

De acţiunea de destructurare a grupării s-a ocupat DIICOT Alba, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Gărzii de Coastă şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba.

La sediul DIICOT au fost audiate 100 de persoane, dar procurorii au început urmărirea penală faţă de 91 dintre ele pentru săvârşirea infracţiunii de conrabandă şi comercializării de produse supuse marcării fără a fi marcate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri