Copiii de la o grădiniţă privată din Constanţa ar fi fost bătuţi şi adormiţi cu vin

Data publicării:
gradinita copii maltratati

Când au văzut imaginile surprinse de camere de supraveghere, părinţii s-au îngrozit. Au mers la procuratură să depună plângere penală.

Ştefan Roman, avocat: "Se vede clar cum copiii sunt bruscaţi, bătuţi, traşi de păr, trântiţi, apucaţi de mâini, de picioare, căraţi ca nişte animale."

Timp de 6 luni, părinţii nu au primit niciun răspuns favorabil de la anchetatori. Au angajat un avocat care să se intereseze de stadiul cercetărilor. Apărătorul a studiat dosarul şi a văzut că în afară de imaginile de pe camerele de supraveghere, există şi înregistrări audio care le-ar incrimina pe educatoare.

Ştefan Roman, avocat: "Reiese clar că educatoarele le dădeau vin minorilor înainte de culcare pentru ca aceştia să doarmă. Odată ce se trezeau, copii primeau cafea." 

Directoarea centrului privat de educaţie spune că lucrurile au fost remediate imediat ce i-au fost aduse la cunoştinţă acuzele.

Eliza Pufleanu, directoarea Centrului de educaţie şi dezvoltare timpurie spune că a luat măsurile necesare. 

Avocatul prinnţilor nemulţumiţi a depus o plângere la Parchetul Tribunalului Constanţa prin care cere ca cele două îngrijitoare şi directoarele centrului privat să fie cercetate pentru rele tratamente aplicate minorului.

Grădiniţa nu era autorizată

Grădiniţa funcţiona ca o firmă privată, fără nicio autorizaţie din partea Ministerului Educaţiei. Pentru oficialii ISJ Constanţa această grădiniţă nu există şi, deci nu-i pot controla activitatea.

Doar 26 de grădiniţe private au fost autorizate în judeţul Constanţa până acum, de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii Învăţământului Preuniversitar.

Patru dintre ele au fost închise în perioada 2007-2009 tocmai din cauza metodelor educaţionale.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri