Faleză de 34 de milioane de lei. Promenada Mangalia-Saturn va fi complet modernizată

Data publicării:
nb13

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Nu suntem undeva în pustiu, într-un loc abandonat, rupt de civilizaţie, ci chiar pe faleza din staţiunea Saturn. Așa a ajuns să arate după zeci de ani de negliență: plină de ciulini, de buruieni, de gunoaie și noroi. Culmea este că, în fața mea, la nici 10 metri, sunt două hoteluri. Aceasta este priveliștea dezolantă pe care au văzut-o, vară de vară, sute, poate chiar mii de turiști."

La finele anului, toată această zonă va fi de nerecunoscut. Primăria municipiului Mangalia dorește să unească orașul de stațiunea Saturn printr-o faleză de 2,5 kilometri lungime.

Rodica Rîpianu, manager proiect: "Acest proiect constă în reabilitarea aleii pietonale, placarea acesteia cu granit, de asemenea repararea acestor parapeţi ai zidului de gardă şi chiar refacerea lui în anumite zone."

Potrivit promisiunilor făcute de municipalitate, totul va fi gata până la sfârșitul acestui an.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanța: "Undeva, în această yonă, vor exista spații cu plante decorative și flori multicolore. Câțiva metri mai încolo, vor fi amplasate băncuţe, acoperite cu o cupolă, pentru ca turiștii să aibă un loc cu umbră și răcoare."

Întreaga faleză va fi luminată iar peste două mii de metri pătrați de faleză vor fi transformați în spațiu verde.

Cristian Radu, primarul oraşului Mangalia: "Oamenii care vin să vadă marea să aibă promenadă şi acest lucru se va întâmpla cât mai repede deoarece tronsonul acesta va fi gata până la sfârşitul anului 2015."

Hotelierii spun că noua față a promenadei va duce la o creștere a numărului de turiști cu cel puțin zece procente.

Dumtru Filip, vicepreședinte Asociația Patronală Neptun-Olimp:"Sperăm să aducem, să readucem mai bine zis, și un flux mai mare de turiști străini, dar, sigur că da, e nevoie, în primul rând, să spunem de proiecte de infrastructură, de modernizare a bazei turistice."

Anul trecut, stațiunile arondate municipiului Mangalia, adică Neptun, Olimp, Saturn, Jupiter și Cap Aurora, inclusiv Mangalia au atras peste 231.000 de turiști.

reporter: Oana Manoilă, Annabelle Borş
operator: Cătălin Vârban, Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri